Pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima

1. KO SMO MI

Voditelj obrade vaših podataka:

  • Urban Group d.o.o. Sarajevo
  • Poštanska adresa: Igmanska bb, 71320 Vogošća
  • Adresa e-pošte: info@urbandistrict.ba

 

2. ZAŠTO NAM TREBAJU VAŠI PODACI

Imamo zakonsko pravo obrađivati vaše podatke iz više razloga. Glavni je razlog taj da vaše podatke trebamo obraditi radi izvršenja ugovora koji prihvaćate sklopiti s nama pri registraciji, kupovini ili uživanju u bilo kojoj od naših usluga ili funkcionalnosti. Vašim se podacima koristimo i iz drugih razloga, primjerice kako bismo odgovorili na vaše upite ili vam slali e-letke čije ste zaprimanje od nas zatražili. 

 

3. U KOJE SVRHE KORISTIMO VAŠE PODATKE

Vašim podacima koristit ćemo se, između ostalog, kako bismo upravljali vašom korisničkom registracijom, vašim kupovinama proizvoda ili usluga, odgovarali na vaše upite te, ako želite, kako bismo vam slali vama prilagođene obavijesti. 

 

4. S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE

Vaše podatke dijelimo s pružateljima usluga koji nam pružaju pomoć ili podršku, a u svojstvu su treće strane.

 

5. VAŠA PRAVA

Imate pravo pristupati svojim ličnim podacima, ispravljati ih ili brisati. U određenim slučajevima, imate i druga prava poput, primjerice, prigovoriti našem korištenju vašim podacima ili njihovu prijenosu.

 

6. INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Koristimo se kolačićima i sličnim alatima kako bismo vam olakšali pregledavanje na platformi, razumjeli kako komunicirate s nama i, u određenim slučajevima, kako bismo vam mogli prikazivati oglase prilagođene vašim navikama pri pregledavanju. Molimo pročitajte našu Politiku o kolačićima kako biste bolje razumjeli kolačiće i slična sredstva kojima se koristimo, njihovu svrhu, kako upravljati svojim preferencijama i druge informacije od interesa.

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

U ovoj Politici o kolačićima pronaći ćete informacije o tome kako se koristimo kolačićima i sličnim sredstvima koji se instaliraju na uređaje naših kupaca i korisnika. U nekim je slučajevima upotreba kolačića povezana s obradom ličnih podataka, pa vam preporučujemo da pregledate naša Pravila o zaštiti privatnosti, dostupna na našoj platformi, ako želite saznati kako se služimo ličnim podacima naših kupaca i korisnika te kako možete ostvariti svoja prava ili ako želite pregledati terminologiju kojom se služimo za upućivanje na našu platformu.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka s podacima o vašem pregledavanju ili upotrebi koju mrežna stranica, aplikacija ili neka druga platforma pohranjuje na vaše računar, tablet, pametni telefon ili na bilo koji slični uređaj, kao oznaku za vaš uređaj. Kolačići su, na primjer, neophodni za olakšano pregledavanje stranica te omogućuju razumijevanje načina komunikacije između korisnika i platforma kako bi oni zatim bili poboljšani. Također su vrlo korisni kako bi se korisniku pružila oglašavanja koja su u skladu s njegovim preferencijama, kao i za druge svrhe koje su detaljno opisane u nastavku. Kolačići ne štete vašem računaru ili uređaju. Pod pojmom „kolačić” obuhvaćamo i tehnologije koje se na sličan način instaliraju na vaš uređaj i/ili koje na sličan način prikupljaju podatke s vašeg uređaja i o njemu (kao što su flash kolačići, web beaconsi ili bugovi, pikseli, HTML5 (lokalna pohrana) i SDK tehnologije za formate aplikacija. Isto tako, pojam „kolačić” odnosi se i na upotrebu tehnike fingerprinting, odnosno na one tehnike kombiniranja podataka koje nam pomažu identificirati vaš uređaj. Ponekad te tehnologije djeluju zajedno s kolačićima u svrhu prikupljanja i pohranjivanja podataka, bilo da bi vam pružile određene funkcije ili usluge na našoj platformi, bilo da bi vam prikazale oglašavanja na platformama trećih strana na temelju vašeg pregledavanja. Ovo objašnjenje opšti je prikaz onoga što se podrazumijeva pod pojmom kolačić samo u informativne svrhe. Kolačići kojima se posebno koristimo detaljno su opisani u izborniku s postavkama kolačića koji je dostupan na našoj platformi.

Koje vrste kolačića postoje?

Pregledajte ovaj odjeljak koji pruža općeniti pregled vrsta kolačića koje se mogu upotrebljavati u mrežnom okruženju. Prema vlasništvu kolačići se mogu podijeliti na:

a. vlastite kolačiće: oni koji se šalju na korisnikov uređaj ili uređaj s uređaja ili domene kojom upravlja sam uređivač i preko koje se pruža platforma ili usluga koju je korisnik zatražio.

b. kolačiće treće strane: oni koji se šalju na korisnikov uređaj ili uređaj s uređaja ili domene kojom ne upravlja uređivač, već treća strana koja obrađuje podatke prikupljene kolačićima.

Prema njihovoj svrsi kolačići se mogu podijeliti na:

a. strogo neophodne (tehničke) kolačiće: oni koji korisniku omogućuju pregledavanje mrežne stranice, platforme ili aplikacije i upotrebu različitih opcija ili usluga koje na njima postoje. Kao što su kontrola saobraćaja, identifikacija podataka ili sesije, pristup odjeljcima ili sadržajima ograničenog pristupa, pamćenje elemenata koji čine narudžbu, izvršavanje narudžbe, upravljanje plaćanjem, kontrola prijevara povezanih sa sigurnošću usluge, upotreba sigurnosnih elemenata pri pregledavanju, zahtjev za registraciju ili sudjelovanje u nekom događaju, pohrana sadržaja za emitovanje videozapisa ili zvuka, omogućavanje dinamičnog sadržaja (npr. animacija učitavanja teksta ili slike) ili dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža. Budući da su strogo neophodni, tehnički kolačići preuzimaju se prema zadanim postavkama kada omogućuju prikaz platforme ili pružanje usluge koju korisnik zatraži.

b. funkcionalne kolačiće i kolačiće za personalizaciju: ovi kolačići omogućavaju pamćenje podataka kako bi korisnik pristupio platformi s određenim značajkama zbog kojih se njegovo iskustvo može razlikovati od iskustva drugih korisnika. Neprihvatanje ovih kolačića može dovesti do usporenog rada mrežne stranice ili loše prilagođenih preporuka.

c. kolačiće za analizu: oni koji dopuštaju utvrđivanje broja korisnika i posjećenih odjeljka na platformi te kako korisnik s njima komunicira kako bi se izvršila mjerenja i statistička analiza korisničke upotrebe u svrhu poboljšanja na temelju te analize podataka o korisničkoj upotrebi platforme ili usluga.

d. kolačiće za ciljano oglašavanje: oni koji pohranjuju podatke o korisnikovom ponašanju koje se prikupljaju trajnim promatranjem navika pri pregledavanju što omogućuje razvijanje određenog profila kako bi se korisniku prikazala oglašavanja koja su u skladu s njime. Ovi kolačići omogućuju upravljanje, na najučinkovitiji mogući način, prostorom za oglašavanje koje je uređivač, ondje gdje je to prikladno, uključio samostalno ili u suradnji s trećim stranama.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na našoj platformi?

Kolačići čine značajan dio rada naše platforme. Glavna namjena naših kolačića je da vaše iskustvo pregledavanja bude što ugodnije i učinkovitije. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše lične postavke (jezik, državu itd.) pri pregledavanju i budućim posjetima. Također upotrebljavamo kolačiće kako bismo poboljšali našu uslugu i platformu, kao i da bismo vam mogli ponuditi oglase koji su u skladu s vašim navikama pregledavanja. Podaci koje prikupe kolačići također nam omogućuju poboljšanje platforme procjenom statističkih podataka i obrazaca upotrebe (broj posjeta, odjeljci koje najčešće posjećujete, trajanje posjeta) kako bismo na statistički način saznali kako korisnici komuniciraju s platformom radi poboljšanja naših usluga i primjerenosti platforme pojedinačnim interesima korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad se možemo služiti kolačićima kako bismo prikupili podatke koji nam omogućuju da vam na našoj platformi, na platformama trećih strana ili na bilo koji drugi način prikažemo oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja (pregledani proizvodi ili odjeljci i sl.). U svakom slučaju, kolačići kojima se koristimo nikad neće pohraniti osjetljive podatke kao što su lozinka, podaci kreditnih ili debitnih kartica i sl.

Ko koristi podatke koje kolačići pohranjuju?

Podacima koje kolačići pohranjuju na našoj platformi služimo se isključivo mi, osim onih koji su u odjeljku navedeni kao „kolačići trećih strana”, kojima se služe i upravljaju vanjski subjekti kako bi pružili usluge u svrhu poboljšanja naših usluga i korisničkog iskustva pri pregledavanju naše platforme. Za detaljnije informacije o obradi vaših osobnih podataka pri našoj suradnji s trećim stranama i onima koji podliježu međunarodnom prijenosu podataka savjetujemo vam da pročitate naša Pravila o zaštiti privatnosti dostupna na našoj platformi, kao i pravila o zaštiti privatnosti / postavke privatnosti tih trećih strana koje su dostupne na njihovim vlastitim platformama.